Ispanaklı piliç but
Bir kabın içinde tereyağını eritin ve sarmısağı orta hararette 1 dakika pişirin. İçine ıspanağı ilave edip, rengi değişinceye kadar 4 dakika pişirin ve karışımı ateşten alın. Ispanağa salam, beyaz peynir, 1/2 tatlı kaşığı muskat ve arzuya göre karabiber karıştırın. Drumsların derilerini dikkatlice kaldırın ve 1 çorba kaşığı dolusu ıspanak karışımını deri altına doldurun ve deriyi tekrar düzeltin. Bu şekilde hazırlanan drumsları fırın kabına yerleştirin. Üzerlerine zeytinyağı sürüp, kalan muskatı üzerlerine serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin.
Malzemeler 4 Kişilik * 1 küçük paket piliç but * 20 gr. tereyağı * 1 diş sarmısak * 250 gr. ıspanak * 4 dilim piliç salam (ufak doğranmış) * 75 gr. beyaz peynir (ufalanmış) * 1 tatlı kaşığı muskat * 1 çorba kaşığı zeytinyağı * Karabiber (dövülmüş)
|