Laz böreği
Şeker ve suyu 10 dakika kaynatın ve sonra soğumaya bırakın. Süt, un, şeker ve yumurtayı karıştırıp, muhallebi yapın. Muhallebi sıcakken margarin ve karabiberi ilave edip, çırpın. Ilınınca cevizi ilave edip, karıştırın. Unun ortasını havuz gibi açın. Sütü yavaş yavaş havuzun ortasına ilave ederken elinizle una yedirin. Sıvıyağ ile yoğurup, 15 dakika dinlendirin. Baklava yufkası gibi ince yufkalar açın. Yufkaları 5 cm. eninde şeritler halinde kesip, üzerlerine tereyağı gezdirin. Şeritlerin bir ucuna cevizli muhallebi koyup, muska şeklinde sarın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30 dakika pişirin. Üzerine soğuk şerbet dökün, 30 dakika dinlendirip, servis yapın.
Malzemeler 10 Kişilik Muhallebi * 1/2 kg. süt * 3 çorba kaşığı un * 1 su bardağı şeker * 2 adet yumurta * 100 gr. margarin 1 çay kaşığı karabiber * 150 gr. ceviz
Hamuru * 1/2 kg. un * 1,5 su bardağı süt * 4 çorba kaşığı sıvıyağ * 75 gr. tereyağı
Şerbeti * 2 su bardağı tozşeker * 3 su bardağı su
|