Yoğurt soslu havuç mus
Havuçları yumuşayıncaya kadar kaynatıp, süzün. Unu ve sütü karıştırıp, koyulaşıncaya kadar pişirin. Havuç, zencefil, koyulaşmış süt, yumurta ve muskatı karıştırıp, robottan geçirin. Soğanları ilave edip bir kez karıştırın, yağlanmış krem karamel kaplarına boşaltın. Derin fırın kabının yarısına kadar sıcak su koyun, hazırladığınız karamel kaplarını suyun içine oturtun ve fırın kabının üzerini tamamen folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika pişirin. Sosu için; yoğurda soya sosu, zencefil ve kişnişi katıp, karıştırın. Fırından çıkardığınız karamel kaplarını servis tabaklarına ters çevirerek havuçlu musu boşaltın, hazırladığınız sosla süsleyip, servis yapın.
Malzemeler 4 Kişilik * 4 adet orta boy havuç * 1 tatlı kaşığı zencefil * 6 çorba kaşığı un * 1,5 su bardağı süt * 3 adet yumurta * 1/2 çay kaşığı muskat * 2 sap taze soğan Sos * 400 gr. yoğurt * 2 çorba kaşığı soya sosu *1/2 çay kaşığı zencefil *1 çay kaşığı kişniş
|