Her yaşta yumurta yiyin
En önemli protein kaynaklarından yumurtanın; ABD'de kişi başına düşen tüketimi 280, Japonya'da 335 iken Türkiye'de bu oran 135 adette kalıyor. Oysa yumurtanın, içerdiği vitamin ve minerallerle anne sütünden sonra en önemli gıda maddesi olduğu belirtiliyor. Araştırmacılar; yumurtanın anne karnındaki bebekten, 70 yaşındaki yaşlılara kadar herkes açısından faydalı bir gıda olduğunu kaydediyor. ABD'de yapılan bir araştırma da; yumurta sarısındaki lutein ve zeaksantin'in gözlerde ortaya çıkan yaşla ilgili dejenerasyon ve katarakta karşı koruyucu etki gösterdiğini kanıtlıyor. Yumurtanın; göz sağlığındaki rolleri dışında, kalpdamar hastalıkları ve kanser ile Alzheimer hastalığına karşı da önleyici etkisi bulunuyor.
|