Piliçli kumpir
Patatesleri yıkayın. Üzerlerine çatal batırarak delin, yağ sürün ve fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 50 dakika pişirin. Patatesleri uzunlamasına ikiye bölün, tatlı kaşığı yardımıyla kenarları yarım santim kalınlığında kalacak şekilde içlerini çıkarın. Çatalla ezin, et, erişte, söğüş ve krem peyniri katın. Patateslerin içlerine paylaştırın. Üzerlerine karabiber serpin, taze soğanın yeşil kısımlarıyla süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER 4 kişilik * 4 adet büyük boy patates
* 1 adet piliç göğüs light
* 1/2 kase tavuk erişte söğüş
* 250 gr. krem peynir
* Karabiber (arzu edilen miktarda)
|