|
|
Adı bende saklı
Karnabaharı yıkayın. Büyük bir tencerede bol su ve tuzla haşlayın. Pişince sudan çıkartıp bekletin. İrmiği 1 kahve fincanı suyla ıslatın. Soğanı rendeleyin. Kıymanın içine irmik, soğan, tuz, karabiber ve kırmızıbiber katın. Karnabaharın alt kısmı büyüklüğünde, 2 cm. kalınlığında köfte yapın. Havucu rendeleyin. Yağ, salça ve tuzla karıştırın. Köftenin üzerine yayın. Haşlanmış karnabaharı da köftenin üzerine yerleştirin. Fırına dayanıklı cam bir kaba alın. Başka bir yerde irmikle yağı 2 dakika pembeleştirin. Yavaş yavaş sütü ilave edin. Tuzunu atın. Kaynamaya başlayınca, beşamel sosu ocaktan alın. Kaşar peyniri ekleyin. Karnabaharın üzerine, tümünü kapatacak şekilde beşamel sos sürün. Rende kaşarları koyun. 175 derecedeki fırında 20 dakika, üzeri kızarana kadar pişirin.
MALZEMELER 8 kişilik * 500 gr. kıyma
* 1 adet karnabahar
* 1 çorba kaşığı margarin
* 1 adet soğan
* 6 çorba kaşığı irmik
* 1 adet havuç
* 1 çorba kaşığı domates salçası
* 3 çorba kaşığı rende kaşar
* Tuz
* Karabiber,
* Kırmızıbiber
Beşamel sos için: * 1 çorba kaşığı margarin 2 çorba kaşığı irmik
* 2 bardak süt n Tuz
|