Portakallı piliç
Portakalın kabuğunu beyaz kısımları gelmeyecek şekilde çok ince soyun ve kibrit çöpü gibi kesin. Portakalı sıkıp suyunu alın. Portakal suyuna 1 çorba kaşığı zeytinyağı ilave edip çırpın, etlerin üzerine dökün ve en az 1 saat dinlendirin. Soğan, tozşeker, portakal kabukları ve kalan zeytinyağını kısık ateşte soğanlar karamelize oluncaya kadar soteleyin. Etleri marinattan süzerek çıkarıp, soğanlı tavada her iki yüzünü 3'er dakika kızartın. Kalan marinat suyunu ekleyip, üzeri kapalı olarak 15 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Malzemeler 3 kişilik * 3 adet piliç göğüs * 1 adet portakal * 3 çorba kaşığı zeytinyağı * 1 adet orta boy soğan (piyaz doğranmış) * 1 tatlı kaşığı tozşeker
|