Keten tohumu sağlık iksiri gibi
Sağlık ve güzellik kaynağı olan keten tohumunun faydaları saymakla bitmiyor. Kolesterol düşürücü, unutkanlık önleyici, bağırsak çalıştırıcı gibi pek çok etkisi olan keten tohumu; sıvı şeklinde, salataların üzerine serpiştirilerek veya günde bir çorba kaşığı yenilerek tüketilebiliyor. Uzmanlar, keten tohumunun yararlarını şöyle sıralıyor: Ruhsal bozukluklara, konsantrasyon eksikliğine, yaşlanmaya bağlı dikkat dağınıklığına ve midebağırsak sorunlarına iyi gelir. Bağırsakları yumuşatır, kabızlığı önler. Kemikleri, hafızayı. bağışıklık ve sinir sistemini güçlendirir. Menopoza bağlı şikayetleri hafifletir. Kalp-damar hastalıklarından korur. Kolesterol, şeker seviyesini dengeler. Yüksek tansiyonu düşürür. Romatizmal hastalıkları önler. Egzama ve sedef hastalıklarında, nasırlarda kompres olarak kullanılır. Solunum yolu hastalıklarında olumlu etki yapar. Öksürüğü giderir.
|