Kırmızı biber ağrıyı kesiyor
Kırmızı acı biberdeki 'capsaicin' maddesi ağrılara iyi geliyor. ABD'nin Boston şehrinde yapılan ABD Ağrı Cemiyeti'nin yıllık toplantısında; uzmanlar, kırmızı acı biberin eklem iltihabı ve ağrılarına karşı iyi geldiğini ispatladı. Uzmanlar; kırmızı bibere acılık veren 'capsaicin' maddesinden 1000 mikrogram (1 gr) enjekte edilen şiddetli eklem ağrısı çeken hastalarda, bu dayanılmaz ağrıların azaldığını söylediler. 'Capsaicin' adlı maddenin ağrıları azaltmakla kalmayıp, tesirini beş haftaya kadar sürdürdüğü belirtildi. 'Capsaicin'in doğrudan ağrı bölgesine enjekte edilmesi durumunda daha tesirli olduğu da kanıtlandı.
|