|
|
|
|
|
|
Zararı yok faydası çok faydası çok
* Çikolatanın içinde protein, potasyum, fosfor, çinko ve demir yani almamız gereken minerallerin beşte biri bulunuyor. * Middlesex Üniversitesi'nden Dr. Neil Martin'in yaptığı araştırmaya göre, çikolatanın kokusu bile insanları baştan çıkarıyor. * Kuvvetli bir antioksidan olan polyphenol'den içerdiği için kanseri önlüyor ve bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Ayrıca vücudun endorfin salgılamasını sağlıyor. İnsan bedeni çikolata yediği zamanlarda aşık olduğu zamanlardaki gibi hoş reaksiyonlar gösteriyor. * Kaliforniya Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırmaya göre kalp krizi, beyin kanaması ve felç olma riskini düşürüyor. Yüksek tansiyonu önlüyor ve ömrü uzatıyor. * Araştırmalara göre akneye yol açmıyor. * Sanılanın aksine dişleri çürütmüyor. Uzmanlar fazla tüketilmediği sürece kilo yapmayacağını hatta zengin içeriğiyle diyetlere katkıda bulunacağını söylüyor. * Çikolata 'phenolsuphotransferase' adlı bir enzimin yetersizliği nedeniyle ağrılar çeken migren hastalarına pek yaramıyor. Çikolata damarları açarak bu enzimin daha çok tüketilmesine yol açtığından migrenlilerin kesinlikle uzak durması gereken yiyecekler arasında yer alıyor.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|