|
|
|
|
Osmanlı için elit bir lezzetti
Türk halkı çikolatayla, Osmanlı döneminde sadece sarayda tüketilen bir içecek olarak tanıştı. Türkiye'de ilk çikolata fabrikası 1927 yılında yabancı sermayeli olarak Feriköy'de kuruldu. Ancak o yıllarda geleneksel tatlı kültürünün çok baskın olması nedeniyle çikolata tüketimi elit tabaka ile sınırlı kaldı. Çikolatanın Türkiye'de yaygın bir tat haline gelmesi ise 2. Dünya Savaşı yıllarında yaşandı. Cumhuriyet'ten sonra kurulan çikolata atölyeleri 1950'li yıllarda yerlerini fabrikalara bıraktı. Bu dönemde Taksim'de satılmaya başlanan Damak çikolatalarının ünü bugünlere kadar ulaştı. 1980'li yıllarda ise çikolatacılık bir sanayi koluna dönüştü ve Türkiye bu alanda başka ülkelerle yarışacak kadar becerikli hale geldi.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|