Buzdolabını karbonatla temizleyin
* Sebze ve meyvelerin asıl vitaminleri kabuklarındadır. Bu nedenle meyve ve sebzeleri mümkün olduğunca soymayın ya da çok ince soymaya çalışın. Yeşil sebzelerde de en dıştaki yaprakları kullanmanızda fayda var.
* Buzdolabınızı temizlemek için bir fincan karbonatı 3 litre suyla karıştırın. Temizleme bezini bu suya batırıp, rafları silin. Dolabın içi pırıl pırıl olacak.
* Sütün dibini tutmaması için kaynama kabını temiz su ile çalkalayın. Sütü de tencere kurumadan içine döküp kaynatın, göreceksiniz dibi tutmayacak.
* Bisküvilerin bayatlamasını istemiyorsanız, bisküvi kutusuna bir-iki adet kesme şeker atın. Bisküvileriniz ilk aldığınız günkü kadar tazeliğini koruyacak.
|