Biberiyeli hindi
Bir çorba kaşığı biberiye ve unu harmanlayın, etin üzerine serpin, karıştırarak etlerin her tarafını bulayın. Etleri, ısıtılmış yağda, hızlı ateşte karıştırarak, hafif kahverengi oluncaya kadar soteleyin. Soğan, bir tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi, domates, şarap ve suyu ilave edip karıştırın, hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın, ateşi kısın ve etler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Yeşil mercimek, tuz ve karabiberi katın, harmanlayın ve 10 dakika daha pişirin. Kalan biberiye ve portakal kabuğu rendesi ile süsleyerek servis yapın.
Malzemeler * 1 tabak hindi kalça kuşbaşı * 1,5 çorba kaşığı biberiye (iri doğranmış) * 1 çorba kaşığı un * 1 çorba kaşığı zeytinyağı * 1 adet kırmızı soğan (yarım halka doğranmış) * 1,5 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi * 4 adet kurutulmuş domates (iri doğranmış) * 150 ml. kırmızı şarap * 100 ml. su (kaynar) * 50 gr. yeşil mercimek (haşlanmış) * Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda)
|