|
|
Gelik tadını ne kadar özlemişiz!..
GELİK, yıllar boyu sürekli gittiğim bir lokantaydı. Özellikle turizmle uğraştığım yıllarda. Çünkü Ataköy'ün Marmara denizi kıyısındaki bu seçkin lokantası, yalnızca yemeklerinin kalitesiyle değil, geniş mekânıyla da yabancı guruplara çok iyi servis verebiliyordu. Ama, 10 yıldan fazladır adımımı bile atmamıştım. Artık kentin uzakça bir yöresine gitmek öylesine zor oluyor ki... Geçenlerde birden Levent çarşısının içinde Gelik adını görünce şaşırdım. Önceden başka bir isimle çalışan bir et lokantası Gelik'in Levent şubesi oluvermişti. Aslında aylardır olmuş, ben yeni fark etmişim. Hemen dalıp bir öğle yemeği yedik. Ve Gelik'i ne kadar özlediğimi fark ettim. Hele o kuyu kebabı...' Kuzu etinin kancalara takılıp özel kuyulara sallandırılarak alevli odun ateşinde pişmesi', aslında Anadolu'ya özgü bir yöntem. Ama Gelik bunu öylesine iyi yapıyor ki adeta parmaklarınızı yiyorsunuz. Ayrıca çok çeşitli kebaplar var. Ama o mantarlı Gelik pilavını sakın ihmal etmeyin; bu nefaset ne iç pilava, ne de Buhara pilavına benziyor... Künefenin tadı da bir başka. Ağzının tadını bilenlere Gelik'i kesinlikle tavsiye ederim.
|