|
|
Divan'da Levent usta farkı
Kalamış Divan Brasserie, Anadolu yakasının en popüler mekanlarından biri. Yaz-kış insanların uğrak yeri, buluşma noktası olmaya devam eden mekan, Mustafa Toner tarafından yapılan yeni dekorasyonu ve Divan Yiyecek&İçecek Grubu'nun yeni Executive Chef'i Levent Şahin tarafından hazırlanan yeni mönüsü ile dikkat çekiyor. Bolu Mengen geleneğinin yeni nesil temsilcilerinden olan Levent Şahin, dünyaca ünlü Dallas, Londra ve Kuala Lumpur Four Seasons Otelleri'nde eğitim gördü. Türkiye'deki birçok büyük otelde de görev alan Şahin, 2000 yılında Chaine des Rotisseurs'un düzenlemiş olduğu yarışmada 'Yılın en iyi genç aşçısı' ödülüne layık görüldü. Viyana'da düzenlenen dünya finalinde ise 'Dünyanın dördüncü en iyi genç aşçısı' ödülünü aldı. Özellikle tatmanızı önereceğim yemekler arasında kalamar hellim-sarmısaklı acılı sos ile hindistan cevizli çıtır karides, bonfile-baby sebzeler ve parmesanlı patates graten ve son olarak tatlıda zencefilli pannacotta bulunuyor. Yeni mönü, fusion mutfağa daha yakın. Asya mutfağından ise körili tavuk, teriyaki dana eti, hindistan cevizli çıtır karides gibi dokundurmalar var. Mekandaki sunumlar da dikkat çekici. Çünkü özel el yapımı cam tabaklar kullanılıyor. Ayrıca brasserie mönüsüne taş fırında yapılan farklı pizza çeşitleri de eklendi. Bu mönü, bazı ufak farklılıklarla Bebek Divan Brasserie'de de uygulanacak. Tel: 0216 414 57 03
|