|
|
Lezzet Güneşi
Barbunyalı hınkal tirşun Unun ortasını havuz şeklinde açın, elle dairesel hareketler çizerek suyu ve tuzu ilave edip, una yedirin. Düz unlu bir yüzeyde hamur özleşene kadar yaklaşık 3-4 dakika yoğurun. Hamurdan bakla büyüklüğünde parçalar koparıp, ortasını çukurlaştırın. Soğanları ısıtılmış 70 ml. zeytinyağında, karıştırarak, sararıncaya kadar soteleyin. Barbunya, su ve tuz ilave edip, hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın. Ateşi kısın ve barbunyalar hafif yumuşayıncaya kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Kalan yağı ısıtın ve sucukları orta ateşte 3-4 dakika kavurup, barbunyalarla harmanladıktan sonra 10 dakika beraberce pişirin. Hamurları katın ve hamurlar yumuşayıncaya kadar 15 dakika daha pişirin. Sarmısak ve sirkeyi iyice karıştırın. Arzu edilen miktarda yemeğin üzerine gezdirerek servis yapın.
MALZEMELER * 500 gr. un
* 300 ml. su (soğuk)
* 1 çay kaşığı tuz
* 80 ml. zeytinyağı
* 1 adet büyük boy soğan (ince kıyılmış)
* 300 gr. kuru barbunya ıslatılmış)
* 1200 ml. su (kaynar)
* 100 gr. sucuk
* 4 diş sarmısak (dövülmüş)
* 80 ml. sirke
|