|
 |
|
 |
  |
|
Ayşe Arman'ın Hülya'ya söyledikleri fevkalade hatalı
İnsanlarda bir zincirden boşalma, birbirinin kuyusunu kazma, ağzına geleni söyleme halidir gidiyor! Bakınız; Yeşim Salkım-Güzide Duran, Şebnem Schaeffer-Özcan Deniz, Ayşe Arman-Hülya Avşar ikilileri... Hülya Avşar siyasete karıştı, köşe yazarı Ayşe Arman, "Siyasetten de geri kal be kadın!" diyerek karşı çıktı. Ondan sonrası; magazin dünyası... Hülya Avşar, Ayşe Arman'ı yuva yıkan kadın ilan etti. Arman "Cevap vermem bile" dedi. Ne dersiniz sizce kim haklı?.
* AYŞE: Hülya Avşar'a "Siyasetten de geri kal be kadın!" denir mi? HINCAL: Denemez! Hiç kimsenin hiç kimseye 'sen şu işe karışma' deme hakkı yok.
* Ayşe Arman o yazısıyla hatalı mı sizce yani? Fevkalade hatalı. Hülya Avşar'ın oy verme hakkı var bir kere. Oy verme hakkı olan birinin, düşüncesini ifade etme hakkı neden olmasın? Ayşe niye bundan rahatsız olmuş ki?
* Hülya Avşar her konuda konuştuğu, yazılar yazıp, demeçler verdiği için herhalde... Fevkalade! Fevkalade! Ne kadar güzel! Her şeyle alakalı bir sanatçımız var, bununla iftihar edilir. Dünyanın dışında değil, kendini çevresinden toplumundan soyutlamış değil. Bu toplumda olan bitenle ilgili bir sanatçı varsa bununla iftihar edersin.
* Hülya Avşar'ı her gün gazetelerde, her konuda fikir beyan ederken görmek belki de rahatsız ediyor insanları. Olamaz mı? Biz şuna kızmaz mıyız aslında; 'dünya umurunda değil kadının'.
* Ha evet, hiçbir politik görüşü, duruşu ya da olaylar karşısında fikri olmayana da 'boş kafalı' derler tabii... Şikayet odur. Her şeyle ilgili sanatçın varsa iftihar edersin!
* Ben Ayşe Arman gibi düşünen birçok insan tanıyorum. Hülya Avşar'ın o kadar durmak, dinmek bilmeyen bir tarafı var ki; bazı insanlara ne derse batmaya başlıyor artık. İtici gelebiliyor maalesef... Hülya'nın haberlerini, görüşlerini gösteren kim? Ayşe'nin gazetesi... Ayşe bu lafı Ertuğrul Özkök'e söylesin, Hülya Avşar'a değil. "Bu kadın her şeye ilgi duyuyor, her söylediğini gazeteye koymak zorunda mısın sayın Genel Yayın Müdürüm?" desin. İfade özgürlüğü gazeteciliğin temeli. Temeli bu olan birinin "Sen bu konuda konuşma" demesinden daha ayıp bir şey olabilir mi?
* Bu kadın şimdi durduk yere de 'haydi Hülya Avşar'a sarayım' demedi herhalde. Neden yazmış olabilir bu yazıyı sizce? Medyamız başından sonuna çifte standart içinde de ondan. 'Ben her şeyi konuşurum, başkaları her şeyi konuşmasın'. Gazeteci olmayı bir ayrıcalık sanıyoruz.
* Peki Hülya Avşar'ın bu yazıya cevap olarak Ayşe Arman'a "O yuva yıkan kadın" demesi reva mı? Bu kadar bel altından vurması doğru mu? Sen Hülya'ya "Siyasete karışma be kadın" dersen, o da kalkar bunu söyler.
* Yani konuyu çeke çeke bu tarafa çekmesine ben anlam veremedim. Hülya Avşar'ın vereceği kırk cevap düşünsem aklıma bu gelmezdi doğrusu. "Ayşe Arman fantezilerini köşeye taşıyan biri, onun seviyesine inmem..." İnsanları köşeye sıkıştırdın mı, onların yapacaklarını söyleyeceklerini artık yönetemezsin. Sen kalkıp "Siyasetten de uzak kal be kadın" ifadesini kullanıyorsan, o kadın sana her türlü ifadeyi kullanır.
AYŞE - HINCAL
|
|
|
|
|
|
 |
|
 |
|