Lezzet Güneşi
Bülbül yuvası 8bardak suyu, 7 bardak tozşeker ve yarım limonu kaynatın. Başka bir kapta yarım kilo un, 3 adet yumurta, 1 çay bardağı süt, 1 çay bardağı sıvıyağ, bir tutam tuz, 3 çorba kaşığı yoğurdu karıştırın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin ve hamurdan 30 parça koparın. Her bezenin üzerine nişasta serpip yufka açın. Açılan yufkaların içine ceviz serpin. Yufkayı oklavaya sarın. Daha sonra oklavanın üzerinde yufkayı ikiye kesin. Kesilen yufkaları büzerek, uçlarını birleştirin. Hazırladığınız bülbül yuvalarını tepsiye dizin. 1 paket margarini eritip üzerinde gezdirin. Önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin. Tatlıları pişirdikten sonra soğuk şerbeti bülbül yuvalarının üzerine dökün.
* 1/2 kg. un
* 3 adet yumurta
* 1 çay bardağı süt
* 1 çay bardağı sıvıyağ
* 1 tutam tuz
* 3 çorba kaşığı yoğurt
* 1 kase nişasta
İçine:
* 1/2 kg. ceviz
Üzerine:
* 1 paket margarin
* 7 su bardağı tozşeker
* 8 su bardağı su
* 1/2 limon
|