kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
  » Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Kültür Sanat
   Turizm Rehberi
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Balcicek Pamir @ SABAH
 
Mecbur muyum aynı tip yoğurttan altı paket yemeye? İki çilek, iki kayısı, iki incir olmaz mı? Olmuyormuş!
'Şaraptan iyi anlarım' diyene durup bir bakın

'Şaraptan iyi anlarım' diyene durup bir bakın

Sibel Kutman deyince aklınıza ne gelir? Şarap değil mi? Bir elinde DLC'nin Boğazkere'si, diğerinde peynir tabağıyla odama girdiğinde, "Oh" dedim kendi kendime. İş hayatından bir ara alabilmek için ne büyük fırsat. Sibel Kutman benim gibi asosyal gazetecilere "Siz gelmezseniz ben size gelirim," demiş ve yeni çıkan şarabının tadımını işyerlerinde gerçekleştirmiş. Yani öylesine güveniyor yeni ürününe. Nasıl güvenmesin? Boğazkere DLC serisine katılan beşinci kardeş. Kutman "Dalından üzüm koparıp yiyormuşsunuz gibi hissedin istedik," diyor. Öyle de hissediyorsunuz zaten, hafif kekremsi ama meyve tadını damağınızda bırakan bir lezzet bu. Keskin peynir, ceviz ve üzüm üçlüsüyle harika. Kutman'ı yakalayıp soru sormadan olmaz. İşte size mini bir röportaj...
-Bağcılıkta Türkiye kaçıncı sırada?
-Dünya dördüncüsüyüz ama üzümlerin sadece yüzde 2'si şarapçılıkta kullanılıyor. Yıllık şarap tüketimimiz bir şişe. Ama kalite açısından Avrupa ile yarışacak düzeydeyiz.
-İhraç ediyor musunuz yoksa iç pazara mı yönelik üretim yapıyorsunuz?
-Hem iç hem de dış pazar bizim için önemli. Almanya, İskandinavya, İngiltere'ye şarap yolluyoruz.
-Yabancılar mı içiyor yoksa oradaki Türkler mi?
-İkisi de. Turizm çok etkili. O yıl ülkeye hangi ülkeden turist gelmişse oraya daha çok şarap yolluyoruz. (Yani şarap için reklamın en iyisi tattırmaktan geçiyor)
-Şaraptan iyi anlar mısınız?
-Degüstatörlük eğitimi aldım. En büyük eğitim deneyim tabii. Birisi gelip karşıma 'Ben şaraptan iyi anlarım,' derse durup şöyle bir bakarım çünkü bunu söylemek kolay değil. O kadar detaylı ve geniş bir konu ki mütevazı olmak lazım. Ben yolun başındayım. Şarap yapısı itibariyla insanı şaşırtan bir içkidir.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 'Öteki kadından nefret ediyorum kocamı ayartan o oldu'   / 20-05-2006
 Adam sapık mı ki sürekli tütü giyip dans etsin?   / 13-05-2006
 Tarkan eskiden uluorta öpüşüp koklaşmazdı   / 06-05-2006
 Herkesin bir hikayesi vardır   / 29-04-2006
 Derin Mermerci katil mi yani?   / 22-04-2006
 Sıradan bir kadın olmak ya da olmamak... İşte bütün mesele   / 15-04-2006
 Turist gelmez ha!   / 08-04-2006
 Bir kurbağa cinnet geçirirse   / 01-04-2006
 Önce insanım işte kimse kusura bakmasın   / 25-03-2006
 Öldür gitsin...   / 18-03-2006
    Cumartesi Yazarlar
  » Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
BALÇİÇEK PAMİR
Mecbur muyum aynı tip yoğurttan altı paket yemeye? İki...
FİLİZ AKIN
Alın yazısı
Bizim 'alın yazısı' dediğimiz şeye Arap'lar...
SUNAY AKIN
Yeşil şehir Bursa'nın hamamı ve Boğaz...
ÜLKÜ TAMER
Hollywood bunları yaptıktan sonra...
Televizyonda Cüneyt...
ALİ POYRAZOĞLU
Ben de Hıncalist oldum!
Hıncal'a cevap yazmaklazım,...
Cankurtaran'da balık keyfi
Sur Balık Lokantası, Boğaz'da deniz ürünleri yemekten sıkılanlar için farklı...
Kebap ve tatlı dünyasında bir dev
Temeli Urfa'da atılan Hacı Bozan Oğulları bugün İstanbul'un en büyük yemek...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.