|
|
'Şaraptan iyi anlarım' diyene durup bir bakın
Sibel Kutman deyince aklınıza ne gelir? Şarap değil mi? Bir elinde DLC'nin Boğazkere'si, diğerinde peynir tabağıyla odama girdiğinde, "Oh" dedim kendi kendime. İş hayatından bir ara alabilmek için ne büyük fırsat. Sibel Kutman benim gibi asosyal gazetecilere "Siz gelmezseniz ben size gelirim," demiş ve yeni çıkan şarabının tadımını işyerlerinde gerçekleştirmiş. Yani öylesine güveniyor yeni ürününe. Nasıl güvenmesin? Boğazkere DLC serisine katılan beşinci kardeş. Kutman "Dalından üzüm koparıp yiyormuşsunuz gibi hissedin istedik," diyor. Öyle de hissediyorsunuz zaten, hafif kekremsi ama meyve tadını damağınızda bırakan bir lezzet bu. Keskin peynir, ceviz ve üzüm üçlüsüyle harika. Kutman'ı yakalayıp soru sormadan olmaz. İşte size mini bir röportaj... -Bağcılıkta Türkiye kaçıncı sırada? -Dünya dördüncüsüyüz ama üzümlerin sadece yüzde 2'si şarapçılıkta kullanılıyor. Yıllık şarap tüketimimiz bir şişe. Ama kalite açısından Avrupa ile yarışacak düzeydeyiz. -İhraç ediyor musunuz yoksa iç pazara mı yönelik üretim yapıyorsunuz? -Hem iç hem de dış pazar bizim için önemli. Almanya, İskandinavya, İngiltere'ye şarap yolluyoruz. -Yabancılar mı içiyor yoksa oradaki Türkler mi? -İkisi de. Turizm çok etkili. O yıl ülkeye hangi ülkeden turist gelmişse oraya daha çok şarap yolluyoruz. (Yani şarap için reklamın en iyisi tattırmaktan geçiyor) -Şaraptan iyi anlar mısınız? -Degüstatörlük eğitimi aldım. En büyük eğitim deneyim tabii. Birisi gelip karşıma 'Ben şaraptan iyi anlarım,' derse durup şöyle bir bakarım çünkü bunu söylemek kolay değil. O kadar detaylı ve geniş bir konu ki mütevazı olmak lazım. Ben yolun başındayım. Şarap yapısı itibariyla insanı şaşırtan bir içkidir.
|