kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Yağı lezzet katar
Baharatı kendinden
Yağı lezzet katar

Yağı lezzet katar


KUZU etini mümkün olduğunca yağını temizlemeden alın. Çünkü ete o olağanüstü aromayı yağı kazandırır. Eti pişirmeden önce yağını üzerinde bırakmalı, yağ yemekten hoşlanmıyorsanız, servis yaparken ya da yerken kesip ayırmalısınız. Kuzu etini suyu içinde ve lezzeti kaçmamış halde yemek istiyorsanız, çok pişirmeyin. Etin içi pembe kalmalı. Kuzunun yağı 38 derecede donduğundan, tadın bozulmaması için, yemeğin daima çok sıcak ve önceden ısıtılmış tabaklarda servis yapılması önemli. Nasıl kışın seralarda yetiştirilen sebzelerin şimdi doğal ortamında yetişenleri piyasaya çıkıyorsa kuzunun da mevsimi bugünler, otlar kızgın yaz sıcağında kavrulup yok olmadan önceki bahar ayları. Kırda dolaşırken başınızı döndüren o nefis kokular şu sıralar kuzu etine de geçiyor. Gerçi kuzu etine baharat, özellikle sarımsak, soğan ve hardal çok yakışır. Mercanköşk, biberiye, kekik gibi otlar, tek tek kullanılabildiği gibi karışım halinde de kuzunun lezzetini artırır. Benim önerim, şu sıralar iyi bir kuzu etine mümkün olduğu kadar az baharat kullanmak. Çünkü şimdi onun baharatı kendinden..
DİĞER GURME HABERLERİ
 'Baklava bizimdir bizim kalacaktır'
 Ece'den mutfak dersleri
 Kahvaltıda Van lezzeti
 Bulgur sonunda sınıf atladı
 Zengin olmanın derdi başka
 Bize de mi lolo?
 Isparta'yı mutlaka keşfedin
 Şarapçıların bilek güreşli
 Ağız tadıyla okunacak dergi...
 Kırmızı noktalı kahvehaneleri bir padişah kapattı diğeri açtı
 Anne kahvaltısı için günün her saati gidilebilir
 Kuşkonmazın zamanı geldi
 Şarap dünyasının son gözdeleri
 Mis kokan zencefilli kurabiyeler
 Balık ustasının balıkçılık dersi
 Tarihi köşkün bahçesinde sayısız lezzet alternatifleri
 Ev yapımı makarnası ve çıtır pizzası ünlü
 Verona'da takdis edilen şaraplar
 Butik biracılıkta çağı yakaladılar
    Pazar Sabah Yazarlar
    Güncel
    Hobi
    Röportaj
  » Gurme
    İyi Yaşa
AHMET ÖRS
'Baklava bizimdir bizim kalacaktır'
Bizler, kendi...
Zaferler önce kendi evlatlarını yer!..
Zaferler önce kendi evlatlarını yer!..
Evet, ama sevgiyle, dayanışmayla ve kendine özgü...
Şampiyon...
Şampiyon...
Benim babam Galatasaray Lisesi'nden, benim dedem Galatasaray...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.