| | 'Baklava bizimdir bizim kalacaktır' Bizler, kendi kafamızda yarattığımız efsanelere inanıyoruz. Bunların ne kadar gerçek olduğuna kafa yormayıp araştırma bile yapmıyoruz. Tabaktaki baklava karikatürü üzerinde Kıbrıs Rum bayrağını görünceye kadar baklavamıza ne kadar sahip çıktık?. İktidar ile muhalefetin karşılıklı...devamı |
|
| | Ece'den mutfak dersleri Geçtiğimiz ekim ayında açılan Kapadokya Meslek Yüksek Okulu, gencecik aşçılar yetiştiriyor. Öğretmenleri ise İstanbul'daki ünlü Ece Bar'ın sahibi Ece Aksoy. Mustafapaşa Ürgüp'ün minik bir kasabası. Hani şu meşhur Asmalı Konak'ın bulunduğu, adını daha önce hiç duymamış yüz binlerce...devamı |
|
| | Kahvaltıda Van lezzeti Atatürk'ün en sevdiği mekânlardan olan, bir zamanların ünlü gazinosu Belvü, bugün restoran ve kafe olarak yoluna devam ediyor. Atmosferi ve yemekleriyle vazgeçilmezler arasına giren mekândaki brunch'ta konuklar, Van'ın ünlü yiyecekleriyle ağırlanıyor. Bazı mekânlar sadece lezzetleriyle...devamı |
|
| | Bulgur sonunda sınıf atladı Batı'da pişenin her zaman bize de düştüğü gibi yakında en lüks restoranlar da bulgurlu şık spesiyaliteler hazırlamaya başlayacak. Bol bulunan, sıradan görünen şeyleri küçümseme gibi bir özelliğimiz var. Bulgur da onlardan. Osmanlı saray mutfağı ile son yıllarda yazılmış kitapları açın,...devamı |
|
| | Zengin olmanın derdi başka William Cash adlı yayıncının işi, dünyadaki zenginlerin listesini yapmak ve onların lüks ihtiyaçlarına cevap vermek. Düzenlediği bir akşam yemeğine katılmak isterseniz, kişi başı 1000 dolar ödemeniz gerekiyor. Tabii yer bulursanız!. "Yardım edin, ben bir milyarderim!" Nasıl? Böyle...devamı |
|
| | Bize de mi lolo? Göbekli marul ve kıvırcık salata sofralarımızın başlıca yeşil malzemesiydi. Derken küreselleştik, polorosso, yeşil lolo gibi isimlerle İtalya'dan, Uzakdoğu'dan tohumları getirilen salatalar sofralarımızı süslüyor. Geçen hafta şık bir restoranımızda önüme gelen salatanın içinde bir yaprak...devamı |
|
| | Isparta'yı mutlaka keşfedin Kuzu kebabını mı anlatmalı, top tarhana çorbasını mı? Yoksa özel bir hikayesi olan Kabune'ye mi? En iyisi siz Isparta'ya gidip muhteşem bir doğa içinde lezzet turu yapın. Cuma gününün sıkı çalışma temposuna, önceden yoğunluğu kestirilemeyen hafta sonu trafiği de eklendiğinde, saat...devamı |
|
| | Şarapçıların bilek güreşli Fransa'nın en iyi kırmızı şarap üreticilerinden François Pinault, YSL ve Gucci modaevlerinin de sahibi. Beyaz şarap üretiminde en az onun kadar ünlü olan Bernhard Arnault ise Louis Vuitton'un patronu. "Pinault''... François Pinault ismini duymuşluğunuz var mı? Şayet "frankofon coğrafya''...devamı |
|
| | Ağız tadıyla okunacak dergi... Çiya Yayınları'nın çıkardığı 'Yemek ve Kültür Dergisi', son sayısında farklı içeriği ve renkli yazılarıyla sizi keyifli bir dünyaya götürüyor. Ünlü yemek kitabı yazarımız Muhiddin Yeğen şöyle diyor: "Can boğazdan gelir diyen atasözünü çok kere unutur da, baştan savma, sanki angarya bir iş...devamı |
|