kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
'Baklava bizimdir bizim kalacaktır'
'Baklava bizimdir bizim kalacaktır'
Bizler, kendi kafamızda yarattığımız efsanelere inanıyoruz. Bunların ne kadar gerçek olduğuna kafa yormayıp araştırma bile yapmıyoruz. Tabaktaki baklava karikatürü üzerinde Kıbrıs Rum bayrağını görünceye kadar baklavamıza ne kadar sahip çıktık?. İktidar ile muhalefetin karşılıklı...devamı
Ece'den mutfak dersleri
Ece'den mutfak dersleri
Geçtiğimiz ekim ayında açılan Kapadokya Meslek Yüksek Okulu, gencecik aşçılar yetiştiriyor. Öğretmenleri ise İstanbul'daki ünlü Ece Bar'ın sahibi Ece Aksoy. Mustafapaşa Ürgüp'ün minik bir kasabası. Hani şu meşhur Asmalı Konak'ın bulunduğu, adını daha önce hiç duymamış yüz binlerce...devamı
Kahvaltıda Van lezzeti
Kahvaltıda Van lezzeti
Atatürk'ün en sevdiği mekânlardan olan, bir zamanların ünlü gazinosu Belvü, bugün restoran ve kafe olarak yoluna devam ediyor. Atmosferi ve yemekleriyle vazgeçilmezler arasına giren mekândaki brunch'ta konuklar, Van'ın ünlü yiyecekleriyle ağırlanıyor. Bazı mekânlar sadece lezzetleriyle...devamı
Bulgur sonunda sınıf atladı
Bulgur sonunda sınıf atladı
Batı'da pişenin her zaman bize de düştüğü gibi yakında en lüks restoranlar da bulgurlu şık spesiyaliteler hazırlamaya başlayacak. Bol bulunan, sıradan görünen şeyleri küçümseme gibi bir özelliğimiz var. Bulgur da onlardan. Osmanlı saray mutfağı ile son yıllarda yazılmış kitapları açın,...devamı
Zengin olmanın derdi başka
Zengin olmanın derdi başka
William Cash adlı yayıncının işi, dünyadaki zenginlerin listesini yapmak ve onların lüks ihtiyaçlarına cevap vermek. Düzenlediği bir akşam yemeğine katılmak isterseniz, kişi başı 1000 dolar ödemeniz gerekiyor. Tabii yer bulursanız!. "Yardım edin, ben bir milyarderim!" Nasıl? Böyle...devamı
Bize de mi lolo?
Bize de mi lolo?
Göbekli marul ve kıvırcık salata sofralarımızın başlıca yeşil malzemesiydi. Derken küreselleştik, polorosso, yeşil lolo gibi isimlerle İtalya'dan, Uzakdoğu'dan tohumları getirilen salatalar sofralarımızı süslüyor. Geçen hafta şık bir restoranımızda önüme gelen salatanın içinde bir yaprak...devamı
Isparta'yı mutlaka keşfedin
Isparta'yı mutlaka keşfedin
Kuzu kebabını mı anlatmalı, top tarhana çorbasını mı? Yoksa özel bir hikayesi olan Kabune'ye mi? En iyisi siz Isparta'ya gidip muhteşem bir doğa içinde lezzet turu yapın. Cuma gününün sıkı çalışma temposuna, önceden yoğunluğu kestirilemeyen hafta sonu trafiği de eklendiğinde, saat...devamı
Şarapçıların bilek güreşli
Şarapçıların bilek güreşli
Fransa'nın en iyi kırmızı şarap üreticilerinden François Pinault, YSL ve Gucci modaevlerinin de sahibi. Beyaz şarap üretiminde en az onun kadar ünlü olan Bernhard Arnault ise Louis Vuitton'un patronu. "Pinault''... François Pinault ismini duymuşluğunuz var mı? Şayet "frankofon coğrafya''...devamı
Ağız tadıyla okunacak dergi...
Ağız tadıyla okunacak dergi...
Çiya Yayınları'nın çıkardığı 'Yemek ve Kültür Dergisi', son sayısında farklı içeriği ve renkli yazılarıyla sizi keyifli bir dünyaya götürüyor. Ünlü yemek kitabı yazarımız Muhiddin Yeğen şöyle diyor: "Can boğazdan gelir diyen atasözünü çok kere unutur da, baştan savma, sanki angarya bir iş...devamı
DİĞER GURME HABERLERİ
 Kırmızı noktalı kahvehaneleri bir padişah kapattı diğeri açtı
 Anne kahvaltısı için günün her saati gidilebilir
 Kuşkonmazın zamanı geldi
 Şarap dünyasının son gözdeleri
 Mis kokan zencefilli kurabiyeler
 Baharatı kendinden
 Balık ustasının balıkçılık dersi
 Tarihi köşkün bahçesinde sayısız lezzet alternatifleri
 Ev yapımı makarnası ve çıtır pizzası ünlü
 Verona'da takdis edilen şaraplar
 Butik biracılıkta çağı yakaladılar
    Pazar Sabah Yazarlar
    Güncel
    Hobi
    Röportaj
  » Gurme
    İyi Yaşa
AHMET ÖRS
'Baklava bizimdir bizim kalacaktır'
Bizler, kendi...
Zaferler önce kendi evlatlarını yer!..
Zaferler önce kendi evlatlarını yer!..
Evet, ama sevgiyle, dayanışmayla ve kendine özgü...
Şampiyon...
Şampiyon...
Benim babam Galatasaray Lisesi'nden, benim dedem Galatasaray...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.