|
|
|
|
Farklı iklimler tatları da etkiler
Elif Erol (Gıda Mühendisi. Kavaklıdere Şarapları Basın Yönetmeni).
Farklı iklim, toprak ve coğrafyada yetişen üzüm ve o bağlardan üretilen şarabın tadı nasıl birbirinden farklıysa; farklı iklimlerdeki sütler ve bu sütlerden üretilen peynirler de tatlarıyla birbirinden ayrılırlar. Peynir tüketim alışkanlığı da bölgeden bölgeye değişim gösterir. Şarap - peynir birlikteliğindeki en önemli unsur, bu ikilinin tatlarının ve kokularının birbirlerini bastırmamalarıdır. Tango gibi insanın ne olursa olsun durup dinlemek ve izlemek isteyeceği bu uyumu yakalamak önemlidir. Lezzetten en üst seviyede keyif almamızdır hedef. Bu yüzden "Hangi peynirle hangi şarap daha iyi uyum sağlar?" sorusuna yanıt vermek pek kolay olmasa da bu uyumlu çiftlere örnek vermek ve tüketmek mümkündür.
|
|
|
|
|
|
|
|
|