kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Amaç ikisini evlendirmek
Peynir şarabın tadını bozar mı?
Hiçbir şarap bütün peynirlerle iyi gitmez
Peynir, rakı ile çok daha iyi gider
Amaç ikisini evlendirmek
Tuzlu peynir algılamayı azaltır
Farklı iklimler tatları da etkiler

Amaç ikisini evlendirmek

Doç. Dr. Ertan Anlı (Ankara Üniversitesi Gıda Mühendisliği Öğretim Üyesi).

Bence Amerika'da yapılan çok taraflı bir araştırma. Peynir içindeki proteinlerin ağzı kapladığı ve şarabın tadını algılamayı güçleştirebileceği doğru. Ama buradaki amaç bire bir şarap veya peynir tatmak değil; ikisini evlendirmek! Hatta birbirlerinin fazlalıklarını törpülemek. Söylenen şey bir anlamda doğru ama neyin neyi hangi düzeyde kapatacağını iyi bilmek lazım. Burada da hangi şarabın hangi peynirle birleştiği önem kazanıyor. Bu araştırmayı yapmak için çok fazla denek üzerinde çalışmak gerek. Bu araştırma sonucundan genel hükümlere varmanın doğru olmadığını düşünüyorum. Avrupa'daki birçok mutfak kültürü derneğinde farklı yöre kültürü peynirlerinin farklı yöre şaraplarıyla uyumlu olduğu söylenir. Bu Avrupa'da yüzlerce yıldır süren bir gelenek üstelik. Ama bu çalışmanın amacı sadece şarap tadımı ise çıkan sonucu kabul edebilirim. Avrupalılar yüzyıllardır bu şekilde keyif sürüyor. Buna karşı mı çıkılıyor?
DİĞER GURME HABERLERİ
 Öğle tatiliniz için yemek tarifleri
 Antalyalı aşçılar Avrupa yolcusu
 "İnek eti yemek niçin yasaktır?"
 Komşuların gözü Anadolu mutfağında
 Marakeş'ten maşa, meşe köşe ve Ayşe
 Çıralı bahçeleri portakal kokuyor
 Anadolu'nun en şık tatlısı: Aşure
 Taşköprü yerine Çin sarımsağı almayın
 Mutfak sanatı üniversiteye girdi
 Şarapçıların savaşı sektörü ikiye böldü
 Halk mutfağımızdan sapasağlam tavuk
 Türk turizminin genç delikanlısı 50 yaşında
 Fransız mutfağının bilgi hazinesi
 Avrupa Topluluğu'nun salyangozu hamburgere karşı
 Ayva tatlısının tam zamanı
 Soros'dan sonra meclis de zeytini keşfetti
 Mutfakları şenlendiren yemek kitapları
 Ziyafetin tadı ertesi gün çıkar
 Yemeklerin cilası pilav
    Pazar Sabah Yazarlar
    Güncel
    Hobi
    Röportaj
  » Gurme
    İyi Yaşa
Küresel ısınma felaketi Türkiye'yi de vuracak
Küresel ısınma felaketi Türkiye'yi de vuracak
Sular altında kalan şehirler, su yüzünden çıkan savaşlar, göçler ve...
Hakkari'de umudun adı basketbol
Hakkari'de umudun adı basketbol
Her zaman adı terör, eğitim ve daha nice sorunla birlikte anılan...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.