|
|
|
|
|
|
Amaç ikisini evlendirmek
Doç. Dr. Ertan Anlı (Ankara Üniversitesi Gıda Mühendisliği Öğretim Üyesi).
Bence Amerika'da yapılan çok taraflı bir araştırma. Peynir içindeki proteinlerin ağzı kapladığı ve şarabın tadını algılamayı güçleştirebileceği doğru. Ama buradaki amaç bire bir şarap veya peynir tatmak değil; ikisini evlendirmek! Hatta birbirlerinin fazlalıklarını törpülemek. Söylenen şey bir anlamda doğru ama neyin neyi hangi düzeyde kapatacağını iyi bilmek lazım. Burada da hangi şarabın hangi peynirle birleştiği önem kazanıyor. Bu araştırmayı yapmak için çok fazla denek üzerinde çalışmak gerek. Bu araştırma sonucundan genel hükümlere varmanın doğru olmadığını düşünüyorum. Avrupa'daki birçok mutfak kültürü derneğinde farklı yöre kültürü peynirlerinin farklı yöre şaraplarıyla uyumlu olduğu söylenir. Bu Avrupa'da yüzlerce yıldır süren bir gelenek üstelik. Ama bu çalışmanın amacı sadece şarap tadımı ise çıkan sonucu kabul edebilirim. Avrupalılar yüzyıllardır bu şekilde keyif sürüyor. Buna karşı mı çıkılıyor?
|
|
|
|
|
|
|
|
|