| | Öğle tatiliniz için yemek tarifleri İstanbul Uluslararası Mutfak Günleri'nin düzenlediği yarışma görülmeye değerdi. Otuz dakika içerisinde iki kaplık bir öğle yemeği hazırlayan aşçılar tüm marifetlerini sergiledi. Türkiye'nin hem gülen hem de ağlayan yüzlerinden biri de turizm. Turizmciler 2006'dan umutlu değiller!...devamı |
|
| | Antalyalı aşçılar Avrupa yolcusu "Genç Aşçılar Derneği"ni kuran Antalya'nın beş yıldızlı otellerinin ödüllü şefleri, şimdi de Avrupa Aşçılar Birliği'ne kabul edilmek için başvurdu. Antalya'yı dünya alem keşfetti, biz Türkler güneybatı kıyılarımız boyunca uzanan bu uçsuz bucaksız turizm bölgemizi tanımakta geç kaldık.devamı |
|
| | "İnek eti yemek niçin yasaktır?" GEO Dergisi insanoğlunun ezelden beri uzak durduğu yiyecekleri ele alıyor. Yasakların tarihsel temeli ise çoğunlukla bilinemiyor. Sabah Gazetesi / Merkez Dergi Grubu'nca yayınlanan GEO Dergisi'nin şubat sayısını gördünüz mü? Kapak konusu olarak işlenen bir araştırma var: Beden,...devamı |
|
| | Komşuların gözü Anadolu mutfağında Yemeklerimize sahip çıkmalıyız. Çünkü Türk mutfağının asırlık yemeklerine ya Yunanlılar ya da Araplar sahip çıkmaya çalışıyor. Ortadoğu ve Balkanlar'ı içine alan bir siyasi haritayı açın. Ülkemizi çevreleyen, her biri Birleşmiş Milletler'in saygıdeğer birer üyesi, birçok irili ufaklı...devamı |
|
| | Marakeş'ten maşa, meşe köşe ve Ayşe Nargile içmenin de elbette kendine has kuralları ve ritüeli var. Maşa, ateşi meşe, kömürü köşe, nargile içilecek yeri Ayşe ise hizmet edeni simgeliyor. Faslılar geçtiğimiz hafta tam bir İstanbul çıkartması yaptılar. Unutmadan, bir ay oluyor Ritz Carlton'da da bir gece...devamı |
|
| | Çıralı bahçeleri portakal kokuyor Antalya'nın Çıralı köyündeki Organik Tarım Kooperatifi hiçbir zararlı madde katılmayan portakal, limon ve avokado üretmeye de başladı. Üstelik şimdi portakalın tam zamanı. Psikoloji testlerinde insanın gözüne en cazip görünen meyvelerin turuncu, portakal renkli oldukları anlaşılmış.devamı |
|
| | Anadolu'nun en şık tatlısı: Aşure Geçtiğimiz Perşembe, "Muharrem Ayının 10. günü" idi. Yani Aşure günü! "Nevruz ve Aşure". Bunların ikisi de aslında baharın gelişinin ilanıdır. Anadolu'da da asırlardır kutlanıyor. Aşure bu kutlamaların belki de en rafine, en çok katmanlı olan rengidir. Bir kez dert yanmıştım.devamı |
|
| | Taşköprü yerine Çin sarımsağı almayın Türkiye, dünyayla kıyaslandığında ürettiği ürünlerin tescili konusunda çağın çok gerisinde kalıyor. Maalesef ürünlerimizin ne sahibi ne de denetleyeni var. Bir süredir konularının uzmanı kişilerle cumartesi günleri lezzet röportajları yapıyorum. Her biri kendi alanlarında Türkiye'nin en...devamı |
|
| | Mutfak sanatı üniversiteye girdi Aşçılığı meslek olarak seçmek isteyen gençler için artık üniversitelerde özel bölümler açılıyor. Yeditepe Üniversitesi Gastronomi Bölümü ile Milli Eğitim'e bağlı olan Mutfak Sanatları Atölyesi bunun ilk örnekleri. Reenkarnasyona inanmam. Ama zaman zaman tekrar dünyaya gelsem hangi mesleği...devamı |
|