|
|
|
|
|
|
Kaşık ve çatallar masa yerine tabloda
Meyve ve sebze sularıyla yaptığı tablolarla adından söz ettiren The Ritz-Carlton Oteli'nin mutfak şefi Fabrice Canelle, şimdi de çatal ve bıçakları sanata dahil etti.
Bu adam bir dahi... The Ritz-Carlton Oteli'nin yeni mutfak şefi Fabrice Canelle'den bahsediyoruz. Canelle'i daha önce meyve sularıyla yaptığı tablolar ya da 23 kıratlık altın yapraklarıyla süslediği yemeklerden tanıyoruz. Dahi şef şimdi de çatal, kaşık, bıçak kullanarak yaptığı tablolarla bizi şaşırtmaya hazırlanıyor. Ünlü Fransız şefin Türkiye tanışıklığı Çırağan Palace Kempinski'deki tecrübesine dayanıyor. Mesleğiyle ilgili eğitim almadığını söyleyen Canelle, 15 yaşında okulu bırakıp Fransa'nın sayısız ünlü restoranında çalışmış. Daha sonra Amerika'ya taşınmış ve Madonna, Hillary Clinton ve Paul McCartney gibi ünlülerin tercihi olan gözde mekanlarda şeflik yapmış. "Gitmeseydim farklı olurdum. Bana çok şey kattı" dediği Amerika'dan 17 yıl sonra ayrılan ünlü şefin ilk durağı Türkiye olmuş. "Şef olarak farklı şeyler yapmak istiyorum" diyen Canelle, gelirini bir hayır kurumuna bağışlayacağı yeni bir sergi açmaya karar verdiğini söylüyor. Ona göre çatal, kaşık ve bıçaklar hem mutfağın hem de sofraların vazgeçilmez unsurları. Ünlü şef "Farkında değiliz ama çatal, bıçak ve kaşığa günde en az 3 kez ihtiyaç duyuyoruz. Bu yüzden onların başrol oynadığı ve hayat bulacakları tablolar yapmaya karar verdim" diyor. Onun tablolarında dans eden, güneşlenen ya da birbirini dikizleyen çatal, kaşık ve bıçaklarla karşılaşacaksınız. Şimdilik iki tablo yapan Canelli, sergide 22 tablonun yer alacağını söylüyor.
Aynur Erdem
|
|
|
|
|
|
|
|
|