|
|
|
|
|
|
Bulgur salatası
Suyu ve temizlediğiniz bulguru küçük bir telefon tencereye koyup yüksek ateşte kaynayıncaya kadar bekleyin, sonra altını kısın. Altını kıstıktan sonra, 15 dakika suyunu çekene kadar pişirin sonra altını kapatın ve kapağını açmadan soğuyana kadar 15-20 dakika bekleyin. Salatalık, domates, taze soğan, maydanoz ve dereotunu yıkayıp temizleyin ve küçük küçük doğrayın. Bir başka kabın içine, sos için kullanacağınız malzemeleri koyup iyice karıştırın. Soğuyan bulguru tahta bir kaşıkla iyice karıştırdıktan sonra servis yapacağınız tabağın içine aktarın ve sırayla önce doğradığınız malzemeleri sonra da sosu koyup iyice karıştırın. Üzerini kapatıp bir saat kadar buzdolabında beklettikten sonra soğuk servis edin. Malzemesi (4 kişilik): * 2 bardak pilavlık bulgur * 2 bardak su * 3-4 dal taze soğan * 2 adet salatalık * 2 adet domates * 4-5 dal maydanoz * 4-5 dal dereotu Sos için * 3-4 kaşık nar ekşisi * 3-4 kaşık zeytinyağı * 1 çay kaşığı karabiber * 1 çay kaşığı zencefil * 1 çay kaşığı muskat * 1 çay kaşığı tarçın * 1 çay kaşığı tuz
|
|
|
|
|
|
|
|
|