|
|
|
|
|
|
Yeşil zeytinli çorba
İlk olarak yeşil zeytinler, çekirdekleri çıkartılarak ufak şekilde doğranır. Tavuk kemiği, ufak şekilde doğranmış kereviz yaprakları ve ufak halkalar şeklinde doğranmış havuç bir tencerede, içine bir çay kaşığı tuz koyduğumuz iki litre su içinde kaynatılır. Başka bir tencerede jülyen şeklinde doğranmış soğan, eritilmiş tereyağında pembeleşinceye dek sotelenir daha sonra içerisine zeytinler ve taze kekik ilave edilerek soteleme işlemine devam edilir. Sonra un ilave edilip karıştırılır, ardından tavuk suyu ve krema katılıp kaynatılır. Kaynadıktan sonra bir el blenderı ile çekilerek süzgeçten geçirilir. Çorbamız servise hazırdır. Arzuya göre üzerine biberli yağ gezdirilerek servis yapılır. Not: Çorba pişirirken taşmasını önlemek için tencerenin içine birkaç buz tanesi atın. Çorbanızın taşmadan kaynadığını göreceksiniz.
Malzemesi (4 kişilik): * 200 gr yeşil zeytin * 1 adet kuru soğan * Bir tutam taze kekik * 1 çay bardağı krema * 2 yemek kaşığı un * 1 çay kaşığı tuz * 1 yemek kaşığı tereyağ * 1 adet tavuk kemiği * Yarım adet havuç * Bir tutam kereviz yaprağı
|
|
|
|
|
|
|
|
|