|
|
|
|
|
|
Kaymaklı ayva terini
Ayvalar ince dilim şeklinde kesilir. Jelatinler içi soğuk su dolu bir kapta ıslatılıp yumuşatılır. Sonra içi sıcak su dolu bir tencerenin üzerine konmuş bir karıştırma kabının içerisinde eritilerek ayva kompostosu ile karıştırılır. Kaymak bir kaseye alınır, biraz karıştırılarak yumuşatılır. İnce doğranmış ayvalar bir tepsi içerisine sık sık dizilir. Bir kat oluştuktan sonra üzeri kaymakla kaplanıp bir kat daha ayva dilimleriyle kaplanır. Bir saat dolapta bekletilir ve sertleşmesi sağlanır. Şeftali kompostosu rondoda çekilerek bir sos hazırlanır, kivi soyularak minik küp şeklinde de doğranır. Kaymaklı ayva, etrafına kiviler dizilerek servis tabağına koyulur. Üzerine şeftali sos gezdirildikten sonra taze nane ile süslenerek servis yapılır. Not: Jelatini sıcak su dolu bir tencerenin üzerinde bir kabın içerisinde, yavaşça karıştırırarak eritin.
Malzemesi * Malzemeler * 200 gr ayva kompostosu * 50 gr kaymak * 2 adet yaprak jelatin(toz ise 2 yemek kaşığı) * Bir tutam taze nane * 1 adet kivi * 1 çay bardağı şeftali kompostosu
|
|
|
|
|
|
|
|
|