|
|
|
|
|
|
Kuru meyveli bonbon böreği
Yufka bir tezgahın üzerine açılır, bir tatlı tabağı ölçü alınarak yuvarlak şekilde kesilir. Soğan minik küp şeklinde, kayısı ve incirler de küçük küçük doğranır. Bir tavada eritilmiş tereyağda ilk önce soğanlar, ardından kuru meyveler, kıyma, ceviz ilave edilerek soteleme işlemine devam edilir ve tuz ile tatlandırılır. Taze soğanın yeşil kısımları ince iplik şeklinde kestikten sonra tuzlu suda haşlanır. Meyveli harç yufkanın içerisine doldurulur, yufka ağzı soğanla bağlanıp kızartılır. Yoğurt güzelce çırpılır, içerisine sirke, ince kıyılmış dereotu ilave edilerek bir sos hazırlanır. Hazırlamış olduğumuz bohça böreği servis tabağının ortasına koyulur, etrafına yoğurt sos gezdirilip Akdeniz yeşillikleri ile süslenir. Not: Kızarttığınız yiyeceğin besin değerini korumak için kızartmalarınız derin bir kızartma tenceresinde ve bol yağ kullanarak yapın. Yağın hacmi ne kadar azalırsa yanma oranı o kadar yüksek olur.
Malzemesi: * 1 adet yufka * 40 gr kıyma * 3 adet kuru kayısı * 3 adet kuru incir * 1 tatlı kaşığı ceviz * 1 adet soğan * 1 adet taze soğan * 1 yemek kaşığı tereyağ * 1 su bardağı kızartma yağı * 1 çay bardağı yoğurt * 1 tatlı kaşığı sirke * Yarım çay kaşığı tuz * Bir tutam dereotu * Akdeniz yeşilliği
|
|
|
|
|
|
|
|
|