|
|
|
|
Portakallı ve hardallı kuzu
Kuzu etleri, iki litre tuzlu suda haşlanıncaya dek pişirilir. Portakallar soyularak yuvarlak şekilde kesilir, bir tepsiye dizilir. Üzerine hardal sürülmüş kuzular koyulup onun da üzerine bir miktar tereyağ sürülür, 150C'lik fırında 10 dakika pişirilir. Haşlanmış erişte ve ince şekilde kıyılmış fesleğen tavada tereyağında sotelenir. Hazırlanan erişte servis tabağının ortasına koyulur, hardallı kuzular üzerine dizilip taze kekik ve kiraz domatesle süslenerek servis yapılır. Not: Et ya da tavuk haşladığınız sularınızı atmayınız. Besin değeri açısından yüksek olan haşlama sularından çorba ve sos yapabilirsiniz.
Malzemesi * 1 adet portakal * 1 yemek kaşığı hardal * 100 gr. kemikli kuzu eti * 1 tatlı kaşığı tuz * 5-6 dal taze kekik * 2 yemek kaşığı tereyağ * 2 su bardağı erişte * 2 lt. su * Bir tutam taze fesleğen * 1 adet kiraz domates
|
|
|
|
|
|
|
|
|