Dereotu, tere ekin
Çoğu insan çiğ sebze yeme fikrine dayanamaz. Ancak şu da bir gerçek ki, gıdaların antibiyotik içeren özellikleri piştiğinde yok olur. Çünkü antibiyotik özelliği olan içeriği ısıya karşı dayanıklı değildir. Sürekli sebze ile besleniyor olmanızın mutlaka bir yararı var ama onları çiğ tüketmediğiniz müddetçe antibiyotik özelliklerinden yararlanamazsınız. Bu yüzden herkes belli oranlarda çiğ sebze ve meyve tüketmeli. Eğer minik de olsa bir bahçeniz varsa buraya dereotu, su teresi ve yaban turbu ekebilirsiniz. Bunları çiğ olarak salataya karıştırabilir, çorbayı servis ederken üstüne ekebilir ya da peynirle karıştırabilirsiniz. Bu bitkiler sandviçe de çok yakışır. Eğer daha az hastalanmak istiyorsanız daha çok çiğ sebze tüketin.
|