kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
  » Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Bulgurlu Taze Yaprak Sarması
Gaziantep yerel mutfakların başkenti
Bulgurlu Taze Yaprak Sarması

Bulgurlu Taze Yaprak Sarması

Size Özsabuncu'nun kitabından bir tarif sunuyoruz:

Malzemeler:
(5 -6 kişilik) 750 gr kadar taze asma yaprağı, 250 gr yağlı kıyma, 2 s. b. pilavlık bulgur, 1 baş soğan (orta boy), 1 baş kuru sarımsak, 1 kaşık domates salçası, 1 kaşık biber salçası, 1 tutam karabiber, 1 kaşık kırmızı toz biber, Az tuz, 1 limon suyu, 50 gr tereyağı, 250 gr yeşil can erik, 3 4 baş taze sarımsak

Hazırlanışı: Tencere içinde 45 bardak su kaynatılır, içine az tuz konup taze yapraklar haşlanır. Haşlanmış yapraklar soğuk suya daldırılır, bir süzgece konarak süzülmeye bırakılır. Kıyma, bulgur, domates ve biber salçası, doğranmış soğan ve sarımsaklar, tuz, kırmızı toz biber ve karabiber iyice karıştırılır. Suları süzülmüş yapraklar düz tarafı dışa gelecek şekilde tezgaha yayılır. Yaprakların içine, işaret parmağı kalınlığında hazırlanmış iç yatırılarak sigara böreği sarar gibi sarılır. Sarmalar, bir tencere içine muntazam olarak dizilir. Sarmaların üzerine erikler serpiştirilir. Baş sarımsaklar, ikiye bölünüp onlar da sarmaların üzerine dizilir. Bir bardak suda az tuz eritilerek sarmaların üzerine gezdirilir. Sarmanın üzerine ters çevrilmiş bir tabak konur. Sarmalar, hafif ateşte 3035 dakika pişirilir. Pişen sarmaların üzerine eritilmiş tereyağı gezdirilerek, birkaç dakika daha pişirilip sıcak olarak servis edilir.
DİĞER GURME HABERLERİ
 Mevlana: 'Yemek dediğim akıldır'
 Çıtır çıtır gevrek simitler
 Öküzgözü üzümü bir Urartu mirası
 Yemeklerine de herkes hayrandı
 Susamlı, çörekotlu sıcacık pideler
 Usta getir bir Lehmecun Halep işi olsun
 Avrupa Birliği'ni bölen peynir
 Palamut podyumu lüfere bırakıyor
 Oburluk ile gurmelik arasındaki ince çizgi
 İşin sırrı baharatta
 Kutsal emanete sahip çıkalım
 Yerli domatesin lezzeti başka
 Köylü peynirini pazarda satamayacak
 Türk mutfağının misyonerleri Anadolu'da
 Tatlı olarak suşi alır mıydınız?
 Lüks içki imparatorluğu Lüks içki imparatorluğu
 Bir de 'Türk mutfağı sorunumuz' var
 Pirinç, yosun ve çiğ balık
 Hamsiyle en iyi rakı gider
    Aktüel Pazar Yazarlar
    Güncel
    Hobi
    Röportaj
  » Gurme
    İyi Yaşa
Afet kültürümüz yok
Afet kültürümüz yok
"Tsunamide Sörf Olmaz" kitabının yazarı Şükrü Ersoy afet kültürüne...
Acta est fabula (*) (oyun bitti)
Acta est fabula (*) (oyun bitti)
Sevenlerinin kendilerini alıştırmaları gerek. Asteriks uzun bir...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.