|
Zeytin Piyazı
|
|
Malzeme (4 kişilik) 1 çay bardağı siyah zeytin, 1 çay bardağı çekişte zeytin, 1 çay bardağı çekirdeksiz yeşil zeytin, 1 çay bardağı kalamata zeytin, 8-10 parça kuru domates, 1-2 diş sarımsak, 1 yemek kaşığı kekik, 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber, 2-3 dal biberiye, yarım limonun kabuğu, 1-2 kahve fincanı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı sirke, yarım limon suyu.
HAZIRLAMA 1. Siyah zeytinleri çukur bir kaba koyun. Üzerine kaynar su dökün, fazla tuzunu gidermek için dinlendirin. 2. Kuru domatesleri de beş dakika sıcak suda bekletin. Suyunu süzün. Çukur bir kaba koyun. Üzerine bir kahve fincanı zeytinyağı dökün. Ezilmiş sarımsağı koyun. Birkaç saat bekletin. 3. Aynı çukur kaba tüm zeytinleri koyun. Üzerlerine zeytinyağlı kuru domatesleri boca edin. Kekik, kırmızı pul biber, biberiye yaprakları, sirke ve limon suyunu katın. Limon kabuğunu kibrit çöpü gibi doğrayın, karışıma ekleyin ve tüm malzemeyi harmanlayın. 4. Zeytinleri servis kabına çıkartın. Sofraya getirin. Not: Zeytin piyazına istiyorsanız ilaveten tuzlu balık, kıyılmış füme balık veya pastırma katabilirsiniz.
|