Yöre Lezzetleri
Beypazarı, tarihi zenginliklerinin yanısıra "İnce Takım" denilen yöresel yemekleriyle de ilgi odağı. El yapımı tarhana çorbası, taş fırınlarda pişirilerek yine özel güveç kaplarında ikram edilen etli güveci, parmak kalınlığında damarsız ve ince kara üzüm yaprağına sarılan etli dolması, 80 kat ince yufkadan hazırlanan baklavası ve yöresel tatlısı olan höşmerimiyle bu zengin mutfak, tarihi konaklarda ziyaretçilere sunuluyor. Taş fırınlarda yapılan, tazeliğini bir sene koruyan, çay saatlerinin vazgeçilmez lezzetlerinden Beypazarı Kurusu, Türkiye'de sadece Beypazarı'nda üretiliyor. Türkiye'deki havuç ihtiyacının yüzde 60'ı Beypazarı'nda yetiştirilen havuçtan karşılanıyor. Havucun yan ürünleri olan; havuç suyu, lokumu ve reçeli Beypazarı'nın en değerli ürünlerinden. Pekmezi ve cevizli sucukları da Beypazarı'nın yöresel lezzetleri arasında yer alıyor.
|