|
|
|
|
|
|
Bolu Usulü Erişte
YAPILIŞI: Yemeği hazırlamaya başlamadan önce, çamaşırlarınızı makineye yerleştirin. 'Yeni Ariel Çifte Güç'ü koyup, düşük sıcaklık ve kısa programa ayarladıktan sonra makineyi çalıştırın. Daha sonra, un, bir bardak su ve 10 gr tuzu karıştırıp kulak memesi kıvamına gelen kadar yoğurun. Hamuru üç topağa ayırırak 10 dakika dinlenmeye bırakın. Her topaktan 3 mm kalınlığında yufkalar açın. Açtığınız hamurları bir bezin üzerinde 1-2 saat sertleşmeye bırakın. Yufkaları unladıktan sonra, birbirinin üzerine koyup 4 cm eninde bantlar kesin. Bu bantları da 3 mm kalınlığında çöp şeklinde parçalara ayırın. Birbirlerine yapışmaması için üzerlerine un serpin. Keşi rendeden geçirin. (Keşin yerine kaşar peyniri de kullabilirsiniz) Ceviz içini blenderda ezerek ufalayın. Yaklaşık 5 litre suyun içine bir avuç tuz atıp ateşe koyun. Su kaynamaya başlayınca erişteleri içine atın ve dört dakika pişirin. Pişer pişmez, üzerine iki su bardağı soğuk su koyun ve süzgeçten geçirin. Keşin ve cevizin dörtte üçü, tereyağının hepsi erişteye ilave edin ve karıştırın. Erişteyi servis tabağına koyun ve üzerine kalan keş ve cevizi serpin. Sıcak olarak servis edin. Artık 'Yeni Ariel Çifte Güç' ile düşük sıcaklıkta ve kısa programda mükemmel temizlenmiş olan çamaşırlarınızı makineden çıkarabilirsiniz.
MALZEMESi: * 4 su bardağı un * 2 çorba kaşığı tereyağı * 50 gram ceviz içi * 80 gram keş * Tuz
|
|
|
|
|
|
|
|
|