Tavuklu Mengen Kavurması
YAPILIŞI: Çiğ tavuk normal büyüklükte parçalara bölünür. Temizce yıkanır. Bir tencere içerişine bir paket margarin konur. Bütün vaziyette temizlenmiş soğan, sarımsak, kekik, pul biber ve mantarlar ilave edilip, tavuk da konulduktan sonra yavaş bir ateşte kavrulur. Kavrulup iyice kızardıktan sonra bir su bardağı su ilave edilip, suyu çekilene kadar kaynatılır. Tuzu ilave edilip servise sunulacağı zaman bol kızarmış patatesle veya püre ile süslenir.
MALZEMESi: * 1 adet büyük tavuk, * 8 adet bütün soğan, * 1 baş sarımsak, * 1 tatlı kaşığı kekik, * 1 kaşık pul biber, * 200 gr mantar, * 1 paket margarin * 4 adet kızarmış patates.
|