|
|
Hiperaktiflere yulaf güvensizlere tavuk
İngiliz The Guardian gazetesinde yayımlanan bir araştırma sonucuna göre, çocukken doğru beslenenlerin sadece bedeni değil zihni de iyi gelişiyor.
Hızla gelişen tıp ve diyet teknikleri, beslenme alışkanlığının çocukluktan itibaren insan hayatında büyük öneme sahip olduğunu gösteriyor. İngiliz The Guardian gazetesinin haberine göre, doğru besinleri almak, çocuğun ileri yaşlarda çevreyle ilişkilerinin sağlıklı bir şekilde gelişmesine katkı sağlıyor. Çocuğunuzun doğru besinleri almasını sağlayarak, onu hiperaktivite, depresyon, kendine güvensizlik gibi birçok psikolojik sorundan uzak tutmanız mümkün.
AKTİFLER İÇİN PİRİNÇ Karmaşık karbonhidratlar; hiperaktivite, aşırı davranışlar ve ruh halindeki değişkenliklerin kontrol altına alınmasına yardımcı olur. Yulaf lapası, yulaflı kek, kabuklu pirinç, fasulye gibi baklagillerde ve birçok meyvede bulunan bu karbonhidratlar çözündüklerinde, glikozun vücuda eşit dağıtılmasını sağlar.
KAYGILILARA YUMURTA Depresyon, kendine güvensizlik ve kaygı gibi psikolojik sorunlarla baş etmeye yardımcı olan tryptophan, hindi, tavuk, kırmızı et, balık, yumurta, muz, avokado ve soyada bulunur. Bu besinlerdeki amino asitler, çözündüklerinde mutluluk hormonuna dönüşür.
MARUL SİNİR YATIŞTIRIR Dikkat dağınıklığı, hiperaktivite, sinirlilik ve antisosyal davranışların tedavisine yardımcı olabilen temel mineraller, en çok yeşil yapraklı sebzelerde, ayçiçeğinde ve yağsız ette bulunur. Temel minerallerin birçok faydası arasında, öncelikle beyin ve IQ gelişimine katkı sağlamalarını saymak gerekir.
HAVUÇ SAKİNLEŞTİRİR Düşük glikozlu gıdalar hiperaktivite, saldırganlık ve sinirliliğin önlenmesine yardımcı olur. Düşük glikoz yönünden zengin yulaf, şehriye, havuç, fasulye ve birçok çekirdekli meyve, kişinin ruh halindeki dalgalanmaları önlemiş olur.
|