|
Pıhtılaşmayı önlüyor
|
|
1990'larda Fransız uzman Prof. Dr. Serge Renaud, hayvansal yağların kanda oluşturduğu kötü lipitleri şaraptaki tanenlerin azalttığını kanıtladı. Prof. Renaud'nun bu araştırması medyada bomba gibi patladı. İşte kırmızı şarabın yükselişi bu günlerden itibaren karşı konmaz biçimde artış gösterdi. Zira kırmızı şarap tanen açısından beyaz şaraba göre çok daha zengin. İngiliz şarap yazarı Stuart Walton, "Eğer herkes günde iki, üç kadeh kırmızı şarapla kanın pıhtılaşmasını önleyen ilaçların sağladığı sonucu elde edebileceğimizi öğrenirse, ilaç sanayinin işi çok zorlaşacaktır", diye yazıyor. Ancak şarabın fazla tüketilmesi, yarardan çok zarar verebiliyor.
|