Elektronik, bilgi çağının motoru
ODTÜ Rektörü Prof. Akbulut "Bilgisayar, elektroniğin yanı sıra biyoteknoloji, genetik ve metalurji mesleği de öne çıkacak" diyor.
Ortadoğu Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ural Akbulut, bilgi çağında olacağımız için gelecek on yıl, bilgisayar ve elektroniğin önde gideceğini ve bu alanların sonraki on yıllarda da önemini koruyacağını belirtiyor. Biyoteknolojinin, genetiğin, metalurji ve malzeme mühendisliğinin de uzun ömürlü meslekler olduğunu dile getiren Prof. Akbulut, "Uzay çağında, bilgi çağında bizim yıllardır kullandığımız klasik malzemelerin dışındaki malzemeler gerekiyor. Bu nedenle bu mesleklerin çok önemli olduğunu düşünüyorum" diyor. İnsanlık var olduğu sürece tıbbın da var olacağını ifade eden Prof. Akbulut, geleceğin meslekleri konusundaki düşüncelerini şöyle ifade ediyor:
YETENEKLERİNİZİ BİLİN "On yıl içinde temel bilimler gelişecek. Fizik, kimya, matematik, biyoloji gibi temel bilimler olmadan saydığımız mesleklerde de çok fazla ilerleme sağlayamayız; çünkü onlar sınırlayıcıdır. Tıp dediğinizde fiziği, kimyayı, matematiği bilmeyen biyoloji bilmeyen birinin başarılı olması mümkün değil. Bugün bütün tıp cihazları elektronik ve yazılımla denetlenen ve bu bilimlerin temel prensiplerini kullanan dallar." ODTÜ Rektörü gençlerin meslek tercihi yaparken kendilerini çok iyi tanımalarını, yeteneklerinin farkında olmalarını istiyor. Prof. Akbulut, gençlerin üniversite tercihi yaparken önceliği puanlarının tuttuğu değil istedikleri bölümlere vermeleri gerektiğini söylüyor.
|