|
 |
|
 |
Fotoğraftan aşık oldu
Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde oturan sağlık meslek lisesi mezunu 27 yaşındaki gence fotoğrafını görerek aşık olan kız, dün Suriye'den Türkiye'ye gelerek evliliğe ilk adımı attı.
Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde oturan Sağlık Meslek Lisesi mezunu 27 yaşındaki Özhan Teke, fotoğrafını görerek kendisine aşık olan Suriyeli Halime ile evlilik hazırlığını sürdürüyor. Bayramlaşma için gelen yeni akrabalarını sınırda karşılayan Özhan Teke, "Halime ile nişanlandık. Evlilik hazırlığına başladık. Ama işim olmadığı için ne yapacağımı bilemiyorum" dedi. TIR şoförlüğü yapan baba İstem Teke üç ay önce Suriye'nin İdlip kentine yük götürdü. Sarmada beldesine gittiğinde Halime Kiro ile karşılaştı. Genç kızı çok beğenen İstem Teke, "Benim de senin gibi genç bir oğlum var. Oğlum ile evlenir misin?" diye sordu. Genç kız TIR şoförünün bu davranışından hoşlanmıştı. "Oğlunuzun bir fotoğrafını getirin. Beğenirsem neden olmasın" dedi. Bunun üzerine İstem Teke oğlunun bir fotoğrafını genç kıza verirken, Halime'nin fotoğrafını da alarak oğlu Özhan'a getirdi.. Halime'nin Özhan'ı fotoğrafından beğenmesi üzerine, pasaport çıkartan Özhan Teke ailesi ile birlikte İdlip'in sarmada beldesine giderek Kiro ailesi ile tanıştı. Burada aile arasında yapılan törenle söz kesildi ve Özhan Teke ile ailesi Türkiye'ye döndü.
NİŞAN DA TÜRKİYE'DE Özhan Teke dün çok heyecanlıydı. Evlenmeye karar verdiği sevdiği kız gelecekti. En güzel elbiselerini giydi ve sınırda beklemeye başladı. Bir süre sonra Halime ve ailesi kapıda göründü. İki genç hasretle kucaklaştı. Dünürler de öyle. Daha sonra hep birlikte Reyhanlı Yeni Mahalle 47 sokaktaki evlerine gittiler. Burada nişan hazırlıkları tamamlanmıştı. İki genç evliliğe ilk adımı atmışlardı. Şimdi düğün gününü iple çekmeye başladılar. Özhan Teke iş bulamadığı için kara kara düşünmeye başladı. İşsiz olduğu için evlendiği vakit evini nasıl geçindireceğinin hesabını yapan genç adam, "Sağlık Meslek Lisesi mezunuyum ama hala atamamız yapılmadı. Mutlu olmak istiyoruz ama sorunları da göz ardı edemiyoruz" diye konuştu.
|
|
|
|
|
 |
|
 |
|