Kayısı sinirleri güçlendiriyor
Kayısı; A, B, C vitaminleri, protein, bol miktarda şeker ve madensel tuzlar içeren bir meyvedir. İştah açar, kan yapar, bedensel ve ruhsal yorgunlukları alır. Faydaları bununla da bitmez. Sinirleri güçlendirir, uyku verir, kabızlığa iyi gelir (aç karnına kuru, taze ya da kompostosu, reçeli, hoşafı), cilt güzelliği için birebirdir. 5-6 kayısının çekirdeği dövülüp suyu içilirse, bağırsak kurtlarını öldürür. Ancak, karaciğer rahatsızlığı olanlar kayısıyı çok fazla yememelidir. Ayrıca mide rahatsızlığı olanlar ve fazla mide asidi salgılayanlar ham kayısı yememeli, olgun kayısıları tercih etmelidir. Yanınızda kayısı bulundurun, çünkü böylece açlıktan kan şekeriniz düştüğünde kayısı yersiniz. Hem çikolata, pasta vb. yememiş, hem de sayısız faydalarından yararlanmış olursunuz.
|