Fıstıklı cezerye
Havuçları rendeleyip, üzerine tozşeker ve suyu ekleyin. Ocağa koyup, 5 dakika pişirin ve altını kapatın. Un ve nişastayı içine katıp, macun kıvamına getirin. Ceviz ve antepfıstığını irice çekip, üzerine ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra düz bir zemine koyup, elinizle bastırarak açın. Soğuduktan sonra 3 parmak eninde kareler şeklinde kesin. Her parçanın içine 1 çorba kaşığı kaymak koyup, kürdanla tutturun. Servis yapın.
8-12 kişilik * 4 adet orta boy havuç * 3 su bardağı tozşeker * 1 çay bardağı su * Yarım su bardağı ceviz * Yarım su bardağı tuzsuz antepfıstığı * 1 tatlı kaşığı nişasta * 1 tatlı kaşığı un * 250 gram kaymak
|