|
|
|
|
Renkli lokumlar
Şekeri ve suyu bir tencereye koyup, kaynamaya bırakın. Krem tartarı bir çorba kaşığı suda eritin ve üzerine ekleyin. Bu sırada tencerede oluşan köpükleri kağıt peçete ile alın. Nişastayı 1 çay bardağı suda eritin. Kaynayan şuruptan 2 çorba kaşığı alıp, içine karıştırarak ılıttıktan sonra şuruba katın. Tenceredeki karışım koyulaşınca ocaktan alıp üçe bölün. Her birine ayrı renk gıda boyası ekleyip karıştırın. Üç adet kalıbın dibine hindistancevizi döküp, karışımları üzerine boşaltın. Kalan hindistancevizlerini de üzerlerine dökün ve dolapta soğumaya bırakın. Daha sonra istediğiniz şekilde kesip servis yapın.
Aşçının notu: Krem tartarı pastane ve aktarlarda bulabilirsiniz.
8-12 kişilik * 2 su bardağı tozşeker * 2 su bardağı su * Yarım nohut büyüklüğünde krem tartar * 2 çorba kaşığı buğday nişastası * 1 çay bardağı su * 4 çorba kaşığı rendelenmiş hindistancevizi * Çay kaşığının ucu ile 3 farklı renkte gıda boyası
|
|
|
|
|
|
|
|
|