Reyhanlı sebzeli pilav
Pirinci tuzlu sıcak suda bekletin. Nişastası gidene kadar yıkayıp, süzün. Soğanı, yağda soteleyin, tuz, şeker, defne yaprağı, 1-2 damla limon suyu, 3 su bardağı su koyun, kaynatın. Pirinci kaynayan suya ilave edip, karıştırın. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın, 20 dakika pişirin. Kırmızıbiber, bezelye, patates, mısır koyup, harmanlayın. Reyhan yaprakları ile süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER (8 kişilik) * 3 su bardağı pirinç * 3 su bardağı su veya et suyu * 1 adet küp doğranmış kuru soğan * 1 adet kırmızı etli biber (doğranmış) * 1 su bardağı haşlanmış mısır * 5-6 dal taze reyhan * 1 çay bardağı haşlanmış bezelye * 1 adet haşlanmış patates (küp doğranmış) * Tuz * 2 adet kesme şeker * 3 kaşık tereyağı veya 1 çay bardağı zeytinyağı 1 adet defne yaprağı
|