Ses tasarımı akademisi
İngiltere'de ses mühendisliği okuyan Süden Pamir'in kurduğu Galatasaray ITM Akademi son yıllarda tüm dünyada trend olan müzik teknolojileri alanında uzmanlar yetiştiriyor.
Hızla ilerleyen teknoloji çağının yarattığı mesleklerden biri de ses mühendisliği. Dünya müzik sektöründe "ses tasarımı" yükselen trendlerden biriyken, ülkemizde ses teknolojisi alanında eğitimli elemanların sayısı oldukça az. Ancak dünyadaki hızlı gelişmelere çok da uzak kalamayan Türk müzik piyasası eğitimli elemanlara giderek daha fazla ihtiyaç duyuyor. Geçtiğimiz yıl kurulan Galatasaray ITM (İletişim Teknoloji Müzik) Akademisi bu ihtiyaca yönelik eğitim veriyor. İngiltere'de ses mühendisliği okuyan Süden Pamir, Akademi İstanbul'da eğitmenlik yapmış. 1998 yılından bu yana 250'ye yakın ses mühendisi yetiştirdiğini söyleyen Pamir, Ocak ayından beri de kendi kurduğu Galatasaray ITM'de kısa ve uzun dönemli eğitimler veriyor. Müzik sektörünün ihtiyacı olan profesyonelleri yetiştiren geniş bir kadrosu olan akademide, eğitimler uluslar arası geçerliliği olan diplomalarla destekleniyor.
YANLIŞ DÜĞMEYE BASAMAZSINIZ "Hem mantık hem de duygu balansı kurabilen insan ancak ses mühendisi olur. Yani doktorlukta yanlış damar kesemeyeceğiniz gibi bu işte de yanlış düğmeye de basamazsınız" diyen Süden Pamir, geçmiş yıllarda eğittiği öğrencilerin hepsinin bugün önemli yerlerde görev yaptığını söylüyor: "Raks Marşandiz, Stüdyo Pera, Staras, Lütfi Kırdar, Candan Erçetin, Doublemoon, Cezar Stüdyo, Plato Sinan Çetin, AVS gibi yerlerde çalışıyor benim öğrencilerim." Galatasaray ITM'iniletişim bölümü, radyo, televizyon, video ve sinema sektörüne, yapım, yönetim ve yapım sonrası montaj operatörü, oyunculuk, yönetmenlik ve senaryo yazılımından anlayan, kendi filmini senaryodan montaja hazırlayabilen elemanlar yetiştiriyor. Müzik teknolojisi bölümü ise yayın (radyo, televizyon), kayıt, seslendirme, ses düzenleme, ses üretim ve albüm piyasalarına, ses teknisyeni, ses mühendisi, tonmayster, reklamcı, menajer, prodüktör, aranjör, müzisyen yetiştirerek teknolojik bilgi ve pratik donanıma sahip eleman sağlamayı amaçlıyor. Akademideki Müzik Bölümü'nde de farklı müzik türlerinin güncel ve aktif isimleri hem öğrencilere kendi ekollerini öğretiyor, hem de öğrenciyi stüdyo ve konser müzisyeni olarak başarılı olma ve piyasada pozisyon edinebilmek adına yönlendiriyor. Bilgi için: (0212) 244 03 33
Neslihan Tunç
|