|
|
|
|
Cevizli bulgur salatası
Bulguru çukur bir kaba alıp, üzerine bir-iki parmak geçecek kadar kaynar su ekleyin. Suyunu çekince naneyi ilave edin. Domatesi soyduktan sonra küçük küçük kesin. Ceviz içi ve ince kıydığınız maydanozla, naneyi birlikte harca ekleyin. Limon, yağ ve tuzu da ilave edip, karıştırın. Salatalıkları boylamasına ikiye bölün ve içlerini oyun. Hazırladığınız harcı salatalıklara doldurup servis yapın.
8 kişilik * 1 su bardağı ince bulgur
* Yarım su bardağı kıyılmış ceviz
* 1 adet domates
* 5 adet salatalık
* 1 çorba kaşığı nane
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 1 adet limonun suyu
* Yarım demet maydanoz
* Tuz
|
|
|
|
|
|
|
|
|