Mutfakta lezzet güneşi
Yuva kebabı Soğanı, ısıtılmış 2 çorba kaşığı zeytinyağında yumuşayana kadar soteleyin. Etleri katıp, hızlı ateşte karıştırarak 3-4 dakika pişirin. 1 kahve fincanı suyu ilave edip, kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirin. Enginarları bir tencereye alın. Limon suyu ve zeytinyağını karıştırıp, enginarların üzerine gezdirin ve kısık ateşte enginarlar hafif yumuşayana kadar pişirin. Pişen enginarları yağlanmış fırın kabına dizin. Et, mantar, sivribiber, dereotu, kaşarpeyniri, tuz ve karabiberi harmanlayın. Hazırladığınız harcı enginarların ortasına bölüştürün. Kalan suyu enginarların arasına gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında peynirler eriyinceye kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Üzerlerine dereotu serperek servis yapın.
MALZEMELER (6 kişilik) * 6 adet enginar (temizlenmiş) * 1 paket hindi kalça kuşbaşı * 1 kahve fincanı zeytinyağı * 1 adet büyük boy soğan (ince kıyılmış) * 2 kahve fincanı su (kaynar) * 1 adet limonun suyu * 4 adet mantar (dilimlenmiş) * 1 adet sivribiber (ince kıyılmış) * Yarım demet dereotu (ince kıyılmış, süslemek için ayrılmış) * 3 çorba kaşığı kaşarpeyniri (rendelenmiş) * Tuz, karabiber
Fırında krema Limonun kabuğundan, içinin beyaz kısmını almadan 8 adet ince jülyen şerit kesin. Limon şeritlerini havanda döverek ezin. Krema, süt ve limon şeritlerinin yarısını, süt kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtın. Tencereyi soğuk suya oturtup, karışımın hızlı bir şekilde soğumasını sağlayın. Şekerin yarısı, yumurta ve vanilyayı köpürtmemeye çalışarak, karıştırıp, soğuyan kremaya yavaş yavaş katın. Hazırladığınız karışımı ısıya dayanıklı 4 adet porsiyonluk kaba paylaştırıp, her birinin içine kalan limon şeritlerinden birer adet katın. Kapları fırın kabına yerleştirin, yarılarına çıkacak kadar kaynar su ilave edin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırının en üst rafında 20 dakika pişirin. Kapları fırın kabından çıkartıp, üzerlerine şeker serpin, fırınınızın en yüksek derecesinde ve ızgara konumunda, ateşten 2,5 cm. uzaklıkta şekerleri karamelize edin. Oda sıcaklığında bekletip, en geç 2 saat içerisinde servis yapın.
MALZEMELER (4 kişilik) * 160 ml krema veya süt (yarı yarıya karıştırılmış) * 1 adet limon * 130 gram şeker * 3 adet yumurta * 2 tatlı kaşığı vanilya
|