|
|
|
|
|
|
Etli ve üzümlü pilav
Kayısıları küçük doğrayp, kuşüzü-mü ve kuru üzümle birlikte ayrı kaplar-da kaynar suda bir gece bekletin. 1 çor-ba kaşığı tereyağında rendelediğiniz so-ğanı etle birlikte suyunu salıp tekrar bı-rakana kadar kavurun. Baharatları ve 1su bardağı sıcak suyu ekleyip 10 dakikasuyunu çekene dek pişirin. Fıstıklarıpembeleşene kadar kavurun. Etin altınıkapatıp, fıstıkları ekleyin. Kalan tereyağını zeytinyağı ile karıştırıp kızdırın.Pirinci 10 dakika bu yağda kavurun.Üzerini bir parmak geçecek kadar sıcaksu koyun. İlk 10 dakikanın sonunda, kayısı ve üzümleri pilava ekleyin. 10 dakika daha pişirin. Dereotunu incecik kı-yıp, pilavın üzerine ilave edin. Eti karış-tırıp ya da yanında servis yapabilirsiniz.
8-10 kişilik * 2,5 su bardağı pirinç
* 10 adet kuru kayısı
* 1 çay bardağı kuş üzümü
* 1 çay bardağı kuru üzüm
* 400 gram sotelik doğranmış kuzu eti
* 1 adet orta boy soğan
* 2 tatlı kaşığı köri
* 1 tatlı kaşığı yenibahar
* 3 çorba kaşığı tereyağı
* Yarım çay bardağı zeytinyağı
* 1 çay bardağı dolmalık fıstık
* Yarım demet dereotu
* Tuz, karabiber
* Yeterince sıcak su
|
|
|
|
|
|
|
|
|