|
|
|
|
Pastırmalı börek
Su ve zeytinyağını çırpın. Yufkalarınhepsini üst üste koyup, boydan boya üçebölün. Kenarlarında kalan kısımları dakeserek düzgün dikdörtgenler oluşturun.Bu dikdörtgenleri ortadan ikiye bölüp,üçer katlı altı parça yufka elde edin. 3kattan oluşan bu parçaların aralarınazeytinyağlı karışımdan sürün. Bir kaptayeşil zeytin, dil peyniri, beyaz peynir, kekik ve kırmızıbiberi karıştırın. Harcı ha-murların ortasına paylaştırın. Yanlarınıtoplayarak kapalı bir börek elde edin.Daha sonra bir bıçak yardımı ile böreklerin üstünü yıldız şeklinde çizin ve dışadoğru açın. Isıtılmış 200 derecelik fırındakızarıncaya kadar pişirin. Tereyağındapastırmaları 1-2 dakika pişirin ve böreklerin üstündeki açık kısma koyun.
6 kişilik * 3 adet yufka
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 2 çay bardağı su
* Yarım su bardağı doğranmışyeşil zeytin
* 1'er çay bardağıküçük doğranmış dil peyniri vebeyaz peynir
* 8 dilim pastırma
* 1 tatlı kaşığı tereyağı
* 1 tatlı kaşığı kekik
* 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
|
|
|
|
|
|
|
|
|