|
|
|
|
Pastırmalı hindi
Yağı bir tencerede eritin. Etleri içine atıp, ara sıra karıştırarak kapağı kapalı olarak 10 dakika kavurun. Sivribiberleri irice doğrayıp, etlere ekleyin ve birlikte 5 dakika pişirin. Sarmısağı ince kıyın. Pastırma, sarmısak ve baharatları yemeğe ekleyin. Pastırmalar yumuşayana kadar pişirin ve sıcakken servis yapın. Aşçının notu: Bu yemeği hindi yerine tavuk eti ile de hazırlayabilirsiniz. Ayrıca istenirse içine taze soğan da eklenebilir.
4-6 kişilik * Yarım kg. kuşbaşı doğranmış hindi budu
* 200 gram pastırma
* 8-10 adet sivribiber
* 1 diş sarmısak
* 2 çorba kaşığı margarin
* Tuz, karabiber, kimyon
|
|
|
|
|
|
|
|
|